Platspandorna_Del 2

Belle satt i slottet. Hon lysnade på Kamarias historier. Belle hade blivit upplärd av Kamaria innom trolldom så Belle hade en egen trollstav. Hällst ville hon ha en stor som var bäst på sol och mån-magi men Kamaria ville hällre att Belle skulle ha en lite mindre som Belle kunde lärasig med. Trots att den var i nyaste modell och att den var den bästa innom eldmagi så ville Belle inte ha den.

- Snälla Kamaria, kan jag inte jag få träna med den stora staven, snälla!?
- Lilla vän, du kan ju inte träna med en 150 stav innan du bemästrat din 80 stav.
- Men jag är inte eld, jag är mer sol
- Den stora staven väntar på dig i min förvaring, ingen ide att stässa fram den
- :(, ok, men vad ska jag göra nu då?
- Du kan väll träna med din lilla stav?
- Jaja :(
Belle gick ut på terassen. Hon funderade på hur hon skulle göra något extremt utan att tända eld på panfu. Hon hade för några dagar sedan hört ett skrik, hon kunde inte vara ensam på ön.
"Jag kanske skulle sända ut ett medelande och om någon svarar vet jag att kamaria inte är mitt ända sälskap!" Tänke Belle. Hon höjde sin stav, blundade och utalade formlen
- Inga vänner har jag här, visa vägen som älden bär

En ljus blixt åkte ut över Panfu.
Hon visste inte om de skulle funka men den formlen hade hon läst en halv bok om så hon visste att den hade hjälpt Kamarias förfäder flera gånger. Den var till för att göra en ljus väg för de som kommit vilse men den fungerade också till at få vänner och massa saker.


Josefin hade just mockat i boxarna då hon hörde ett svagt sus bakom henne. Hon vände sig om och såg att ljuslyktan som hon nyss hade tänt började lysa starkare än vanligt. Ur ljuset kom eldflugor som brann men ändå flög de runt lyktan.

Josefin tittade på dem, de blev fler och fler men de ända Josefin tänkte på var hur vackra de var. Helt plötsligt såg hon bara ljus. Och ibland blixtrade de till och då såg hon en panda men hon viste inte vem de var. Hon var som i en dröm. Hon tänkte inte på någonting förutom ljuset och blixtrarna med flickan i sig.


Samma hände Pelle och Violette. Först såg de eldflugor men sen blev de som förlamade och såg bara ljus, blixtrar och en otydlig bild av en flicka.



Josefin vaknade i stallet intill där hon kom i tramsen. Hon låg intill en tunna äpplen.
- Wow, villken konstig dröm, den... den... var så värklig, jag kanske inte drömde men jag mins de som om de vore en dröm, suddiga bilder.
Hon reste på sig och såg sig om. Plötsligt kom hon på:
- Lyktan!!

Hon sprang till den och såg att den fortfarande var tänd men eldflugorna var borta


Pelle vaknade i labburinterna som en pirat hade visat honnom.
- Vad gör jag här nere? Måste ha gått i sömnen. Juste, min dröm, snygg brud, jag måste somna om!

Pelle la sig på trapporna i hopp om att åter igen drömma om tjejen


Violette vaknade men öppnade inte ögonen, för hon hade bestämt att varge gång hon skulle vakna äfter en natt så skulle hon sova lite till för att könhetssömnen skulle värka. Hon mäsrke inte förens mycke nenare att hon låg på bron i könhetsalongen.



Belle läste igenom boken igen, hon kollade på sidorna där de står vad som kan hända, beroende på hur man kastar förtrolningen. Hon såg att om man från en hög höjd kastar den mitt på dagen och är på en ö så kommer alla tända lyktor på ön att lysa och magiska äldflugor kommer att trollbinda pandan som tittar på de för länge. Belle visste inte riktigt hur de menade med trollbinda men hon ansåg att om de inte var dödligt eller smittsamt så var de inte hennes problem.
Belle gick till kistan där den stora staven låg, hon ville så gärna hålla i den men kistan var låst och nycken hade Kamaria på ett hemligt ställe.
- Jag skulle ju kunna trolla fram en likadan nyckel, men jag vet inte hur man gör.
Hon tittade på sin stav, sen på låset. Tvekende tog hon staven in i låset, den fick plats
- Endryåsa, kapprisåsa
De glittrade lite runt låset. Belle vred om sin stav, kistan öppnades. Belle kunde nästan se att de sken runt staven. Den var större, mycke lila och en stjärna på toppen. Bella tog förskitigt upp den.

- De var som... den var störren än jag mins. Villken fin stjärna, som om en ramlat ner och satt sig där. Staven, i dig är jag nästan kär.
Helt plötsligt fick den stora staven frispel! Bara tack vara de lilla rimmet. Den svävade upp i rummet och den köt runt omkring sig! Belle började känna att Kamaria inte skulle bli glad. Hon tog skydd under Kamarias stol, ända tills den blev onsynlig av en av stavens skott. Belle kröp fram till sitt gammla spö, hon riktade den mot den anda och sa:
- Spö som som förstört allt på listan, hoppa nu in i kistan.
Spöt trollades ner i kistan och den låstes igen. Belle ramlade av att magin blåste omkull henne. Hon slog i huvudet och låg på golvet mitt i spillror av trolldrycker och glassplitter. Kamaria kom rusande in.
- Vad har hänt Belle!!??
Belle lyfte på huvudet
- Ssssspöt...
Hon svimmade. Kamaria sa bara en trollformel så var allt som vanligt, förutom att många av hennes saker hade försvunnit eller förstörts. Men de viktigaste av allt var borta: Kamarias tillit till Belle

Fortsättning följer :P...

Postat av: pappare

jätte bra saga Lomise,du är bra på att göra sagor O va du själv när du gör sagan och de han sa men (snygg brud) var skit kul :D

2010-07-06 @ 09:39:16
Postat av: ackeee

hejdå drar till landet i två veckor vi kanske kan va inne på internet där vi får vell se men hejdå förresten bra saga lomise//ackeee

2010-07-06 @ 13:16:31
Postat av: Pomis_10

Haha det bästa var med pelle OJ MÅSTE SOMMNA OM SNYGG BRUD I DRÖMMEN XD! Haha!!

Jätte bra saga Lomise!

2010-07-06 @ 14:10:01
URL: http://bestpingvingirl.blogg.se/
Postat av: hello67

bra du är lomise! Fortset så :D

2010-07-06 @ 14:20:28
URL: http://ourgirlpower.blogg.se/
Postat av: Kabbi

jag fasnar med blicken varje gång jag läser den!!



//Kabbi

2010-07-06 @ 17:14:49
Postat av: sha

Jag älskar bara dina sagor lomise

2010-07-06 @ 18:55:47

Kommentera~

Namn
Remember?

E-post (visas inte)

Bloggadress



Trackback
RSS 2.0