Flickan Amira i drottningens våld_Del 4

... Han närmade sig Amira. "Han? Lite liten för att kallas nått så skrämmande som Han." Tänkte Amira. De visade sig att Han bara var ett litet barn. Varför skulle den lilla sötnosen komma?

"Sätt han på bollyn" befallde drotningen. Mirros satte Han på Amiras rygg. Vakten satte Amira på taket igen fast med Han på ryggen. "Se så bolly, flyg. Flyg som örn på himlen, som fjäril på äng" Flyga!! Hed Han på ryggen??

 "Ska vi behöva putta ner dig?" Amira hoppade trots att hon nu var dubbelt så tung. Han ville inte sitta still, de var svårt för Amira att flyga ordentligt. Trots att Han kravlade runt på Amira lyckades hon landa utan att få ont. "En som kan flyga med Han på ryggen iallafall, får se om de andra också klarar provet."
En annan hovdam tog Amira till matsalen där Amira fick vänta en bra stund innan hon fick mat.
På kvällen var de mycke färre i sovsalen, de flästa hade kastas till havet och de som kunde flyga fast var dåliga tränade på natten. De var bara Amira och ungefär 12 bollysar till i den stora salen som egentligen var ett förråd. Innan var de nästan 80 bollysar. När Amira kom och tänka på de okyldiga bolysarna som hade dött blev hon ännumer exalterad till att få av drottningen från tronen. Amiras plan med att få drotningen till en pompom skulle ta för lång tid. Hon hade ju inte drycken som skulle få drotningen till en pompom, Amira visste ju inte äns var gömstället låg! Tills Amira hade fått drycken tänkte Amira busa lite med drotningen. Hon letade runt i förådet äfter lite gammalt smink, gick till drotningens sovrum och började kladda. Amira kladdade så förskräckligt att allt smink tog slut, fast ioförsig så var de ju nästan bara stumpar av lepstiftet och bara lite ögonskugga som var kvar när hon hittade de. Amira gick och la sig igen. På morgonen väcktes Amira av ett skrik "Aaaaaaaaa!!! Vem!!!?" Amira fnissade tyst för sig skelv. "Hämta bollyn!!" befalde drotningen. "Villken bolly?" frågade en vakt madans han totade fram nånting, Amira hörde inte vad de var. "Hämta nummer 5!"

Nr 5, vem kunde de vara? undrade Amira. Hon var lugn, ända tills hon kom och tänka på att på hennes flaska stog de 5 på, på den flaskan med elexiret som skulle göra Amira till en grön bolly. En liten 5'a var de, på korken kom Amira ihåg, de måste ju betyda att Amira är Nr 5. Men hur kunde drotningen veta att de var Amira? Vakten kom in i de dammiga förådet. "Nr 5, stå helt still." Amira var helt stilla, tittade på vakten som kom närmre med en blick som om han vore en drake, en hänsynslös drake, som Kattla i Lejonhjärta,

men nu hade Amira inte ljudende hornet, som skulle tämja den stora vakten. Hon bara såg på honnom, med samma blick som jägarna som tog Amira hade haft innan.

Vakten tog Amira, presis innan hon svimmade, av rädsla...

Postat av: lollo

såååååååååå spännande for sät snälla

2010-05-16 @ 17:45:56
URL: http://panfulollo.blogg.se/

Kommentera~

Namn
Remember?

E-post (visas inte)

Bloggadress



Trackback
RSS 2.0